Mopan Suceava
Actualitate

Cod galben de ninsori și ploi în județul Suceava din seara asta, ora 18.00, până mâine la ora 22.00

Administrația Națională  de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică Cod galben pentru județul Suceava și alte județe din țară.

Un prim avertisment se referă la intervalul 12 februarie, ora 14.00 – 14 februarie, ora 10.00, anunțându-se precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

O atenționare meteorologică Cod galben  anunțată are interval de valabilitate: 12 februarie, ora 18.00 – 13 februarie, ora 22.00.

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1500 metri

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *