Mopan Suceava
Actualitate

COD GALBEN de ninsori și viscol, în ajun de Crăciun, pentru zona de munte a județului Suceava. Atenționare meteo pentru perioada 23 – 26 decembrie, emisă de ANM

Mâine, jumătatea montană a județului Suceava se află sub COD GALBEN de ninsori și viscol.

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționarea meteorologică pentru intervalul de valabilitate: 24 decembrie, ora 02:00 – 24 decembrie, ora 14:00.

Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă.

Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

De asemenea, pentru intervalul 23 – 26 decembrie a fost emisă o NFORMARE METEOROLOGICĂ privind precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și depuneri de polei.

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 22:00 – 26 decembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei

Zone afectate: conform textului

În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.

În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă.

Local se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *