Mopan Suceava
Actualitate

Cod galben de ploi abundente și vânt în județul Suceava și o bună parte din țară. În unele județe, cod portocaliu de furtună

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări meteorologice cod galben care afectează și județul Suceava, Primul dintre acestea este pentru ploi însemnate cantitativ, în zona de munte a județului, nostrum precum și în vestul țării, unde în unele județe avertizarea este de cod portocaliu. Al doilea cod galben care vizează întreg județul nostrum și o bună parte din țară este de intensificări ale vântului.

COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ.

Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 10:30 – 18 septembrie, ora 12:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ploi abundente.

Interval de valabilitate: 17 septembrie ora 12:00 – 18 septembrie, ora 12:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Interval de valabilitate 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *