Cod galben de vânt puternic în județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că până în seara acestei zile, la ora 18.00, vor fi intensificări ale vîntului, care vor ajunge până la 70 de kilometri pe oră iar la altitudini mari vântul va depăși viteza de 100 de kilometri pe oră.
Județul Suceava este vizat de această antenționare meteo.
Zonele afectate sunt: zona Carpaților Meridionali și Orientali
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite și spulberat.
În zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. La peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90…100 km/h și va fi viscol puternic.
Zone afectate: nordul și centrul Moldovei
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Pe parcursul zilei de joi (25 octombrie), în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.
Intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *