Cod galben de vânt puternic, temperaturi scăzute în continuare în județele Moldovei, inclusiv în Suceava

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a anunțat că de astăzi, luni, 15 februarie, de la ora 20.00, până miercuri, la ora 10.00, în nordul, centrul şi estul ţării, inclusiv în județul Suceava,  vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri (16/17 februarie) va fi ger şi în sudul țării. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 şi -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade. Marţi, maximele termice vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -6 şi 0 grade.

De asemenea, a fost emisă o atenţionare Cod galben, valabilă de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 2.00, pentru zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, la altitudini de peste 1.700 de metri, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 70-90 km/h, spulberând temporar zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

O altă avertizare Cod galben va fi în vigoare luni, de la ora 10.00, până la ora 20.00. Pe parcursul zilei de luni, în toate județele din Moldova, inclusiv județul Suceava,  local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55-60 km/h, astfel încât senzaţia de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40-50 km/h vor fi şi în Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi estul Munteniei, mai spun meteorologii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *