Cod galben de vreme rea de Paște: ploi și vânt în zona de munte a județului Suceava, de mâine la 12.00 până duminică la 18.00

Vremea se schimbă de mâine în județul Suceava,  chiar înaintea zilei de Paște Astfel, pentru partea de munte a județului nostru, Admininistrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică, ploi și vânt puternic. Aceste fenomene vor afecta de altfel cea mai mare parte a țării.  

Potrivit informării meteorologice  transmise de ANM, în intervalul  de valabilitate: 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 18
sunt preconizare manifestări de instabilitate atmosferică până la nivel de cod galben în aproape toată partea de vest a țării, sud și în județele Suceava și Neamț din Moldova.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe zone mici de 35…40 l/mp.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *