Cod galben de vreme rea în județul Suceava, cod portocaliu în sudul Moldovei și sud-estul țării

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare meteorologică Cod Galben pentru intervalul 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată care se vor manifesta în mai multe județe din țară, inclusiv în județul Suceava.  
În intervalul menționat, local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp.Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

S-a emis de asemenea o avertizare meteorologică Cod Portocaliu pentru intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00.
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului. Zone afectate: Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei.

 În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp.                                                                         
În aceste zone vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii.

Meteorologii avertizează că vremea va fi în continuare instabilă, până la sfârșitul săptămânii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.