Mopan Suceava
Actualitate

Cod portocaliu de caniculă mâine în județul Suceava. Temperaturi de 37 de grade la umbră. Astăzi, cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, care vizează județul Suceava și întreaga țară.

Pentru județul nostru avertizare este de cod galben pentru ziua de astăzi, 27 august iar pentru mâine, 28 august, a fost emis un cod portocaliu.

Astfel, astăzi,  27 august toată țara este cuprinsă de un val de căldură și disconfort termic ridicat

În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade. Pentru județele care sunt sub cod portocaliu,  va fi val de căldură persistent și disconfort termic accentuat .

În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-  umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru ziua de 28 august, codul galben, cu val de căldură și disconfort termic ridicat vor afecta estul Transilvaniei, Dobrogea și nordul Munteniei și al Olteniei unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade. Notă: Codul portcolaliu anunțat pentru mâine, care afectează și județul Suceava,  vizează un val de căldură în intensificare și extindere; disconfort termic accentuat.

În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Începând de marți 29 august, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *