Actualitate

Cod portocaliu de furtună în județul Suceava de astăzi ora 15.00 până la noapte, la ora 2.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare meteorologică  COD PORTOCALIU de furtună, care vizează mai multe județe din partea de est a țării, inclusiv județul Suceava. Interval de valabilitate: 6 august, ora 15.00 –7 august, ora 3.00.

În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Tot astăzi a fost emis și un COD GALBEN de furtună, valabil în intervalul 6 august, ora 10.00 – 07 august, ora

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *