Mopan Suceava
Actualitate

Cod portocaliu de furtună în județul Suceava și o bună parte din țară, până mâine dimineață, la ora 8.00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD PORTOCALIU, pentru intervalul 13 iulie, ora 15:00 – 14 iulie, ora 8:00, cu perioade de instabilitate atmosferică accentuate care viează mai multe județe ale țării, inclusive județul Suceava.

ANM a prognozat că vor fi intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

În acest context, ISU ”Bucovina Suceava a transmis recondarea ca populaţia să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, se face apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

De asemenea, se recomandă evitarea adăpostirii sau trecerii prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcţie, dar și sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

De asemenea se cere evitarea atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *