Mopan Suceava
Actualitate

Cod portocaliu de furtună în jumătatea de vest a județului Suceava, cod galben în restul județului

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod galben de instabilitate atmosferică cu interval de valabilitate: 6 iulie, ora 12.00 – 7 iulie, ora 10.00 care vizează și județul Suceava.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică. Zone afectate: În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice.

De asemenea, ANM a emis un cod portocaliu, cu interval de valabilitate 6 iulie, ora 14.00 – 7 iulie, ora 2.00 de  instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: În zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *