Mopan Suceava
Actualitate

Cod portocaliu de furtună în tot județul Suceava astăzi, de la ora 14.00 la ora 23.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de instabilitate atmosferică, un cod galben și un cod portocaliu, acesta din urmă afectând și județul Suceava.

Astfel, codul galben are interval de valabilitate: 5 iulie, ora 12 – 6 iulie, ora 02.00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică. Zone afectate: În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Codul portocaliu  are interval de valabilitate: 5 iulie, ora 14.00 – 5 iulie, ora 23.00 și vizează întreg județul Suceava, dar și alte județe din țară. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *