Mopan Suceava
Actualitate

Cod portocaliu de ploi torențiale azi după amiază în jumătatea de vest a județului Suceava. Cod galben în restul județului

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o avertizare de cod galben și cod portocaliu de furtună valabil începând cu ziua de astăzi, ora 10.00 și până mâine dimineață, ora 10.00. Avertizările vizează mai multe județe ale âîrii, mai ales din transilvania, dar și județul Suceava, unde codul galben instituit se va transforma în cod portocalui de instabilitate atmosferică pentru jumătatea montană a județului.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 10.00 – 10 iunie, ora 10.00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 14.00 – 09 iunie, ora 23.00

Fenomene vizate: averse torențiale

Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Notă: În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other