Cod portocaliu de vânt puternic și viscol pentru jumătate din județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o serie de avertizări meteorologice cod portocaliu și galben pentru intensificări ale vântului și viscol, care vizează și județul Suceava, în principal zona montană a acestuia.  

Prima avertizare meteorologică COD GALBEN are ca interval de valabilitate: 17 februarie, ora 10:30 – 18 februarie, ora 02

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol la altitudini mari

Zone afectate: zona de munte

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, iar seara și noaptea și în restul zonei montane. La altitudini mari, rafalele vor depăși 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

A  doua averizare COD GALBEN are interval de valabilitate: 17 februarie, ora 10:30 – 17 februarie, ora 23

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Zone afectate: nord-vestul țării

În nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

Notă: intensificări ale vântului vor fi temporar și în centrul, nord-estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

A treia avertizare, COD PORTOCALIU are interval de valabilitate: 17 februarie, ora 12 – 17 februarie, ora 23

Fenomene vizate și zone afectate: viscol puternic la altitudini de peste 1700 m în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitatea foarte redusă.

O a patra averizare COD GALBEN are interval de valabilitate: 18 februarie, ora 02 – 18 februarie, ora 20

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol la altitudini mari

Zone afectate: zona de munte

În intervalul menționat în Carpații Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Notă: intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Ultima averizare COD PORTOCALIU, este pentru intervalul 18 februarie, ora 02 – 18 februarie, ora 11. Fenomene și zone vizate: viscol puternic la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *