Mopan Suceava
Actualitate

Cod portocaliu de vijelii, descărcări electrice și grindină în tot județul Suceava, de azi de la ora 12.00 până mâine la ora 12.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis în acestă dimineață două avertizări, cod galben și cod portocaliul de instabilitate atmosferică accentuate,  pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Suceava.

Prima averizare, de cod galben.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00

În intervalul menționat, în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

A  doua averizare, COD PORTOCALIU.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii

Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00

În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *