Mopan Suceava
Actualitate

Cod portocaliu și galben de furtună în județul Suceava și în cea mai mare parte a țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări meteorologice de instabilitate atmosferică. Prima dintre acestea a vizat COD Galben de furtună pentru majoritatea județelor țării începând de astăzi, ora 12.00, până mâine, 25 iunie, ora 10.00. Instabilitatea se va accentua, astfel încânt ANM a emis o a doua averizare, de cod portocaliu, care vizează zone mari ale țării, inclusiv jumătatea vestică a județului Suceava:

 

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 12.00 – 25 iunie, ora 10.00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuate.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în centrul, sudul și estul țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 14.00 – 25 iunie, ora 8.00.

Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuate.

După-amiaza și seara, la munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, apoi îndeosebi în jumătatea de vest a Olteniei și în sudul Banatului vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *