”Colorează-ți visele!” – ”Ziua Adopției”, marcată azi la DGASPC Suceava

Un comunicat de presă semnat de directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Georgeta Nadia Crețuleac și de șeful biroului Adopții și Post Adopții, Elena – Gabriela Prundel, a arătat cum a fost marcată la Suceava ”Ziua Adopției”, astăzi, 4 iunie, 2019:

În data de 4 iunie 2019, la DGASPC Suceava, 27 de părinți și 30 de copii adoptați cu participat la ”Ziua Adopției” organizată la sediul DGADPC Suceava-  eveniment dedicat familiilor adoptive, care a avut ca scop celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție, împărtășirea bucuriei experienței adopției și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale.

Inițiativa de a marca la Suceava, Ziua Națională pentru Adopție, s-a născut în  anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere o șansă unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală.

În cadrul evenimentului, copiii, împreună cu părinții, s-au întrecut în a-și colora visele în cadrul unui  concurs de desene  cu tema ”Colorează-ți visele”. Fiecare copil o temă de vacanță și a primit un desen  conform alegerii făcute, pe care l-a colorat cât mai frumos, așa cum și-a dorit.

Părinții adoptivi împreună cu specialiști din cadrul Biroului de Adopții și post-adopții, au purtat discuții cu privire la împlinirea de a fi părinte, iar familiile care vor dori  să mai adopte încă  un copil, au fost încurajate, pe această cale, să consulte profilul copiilor greu adoptabili.

La final copiilor li s-au înmânat diplome de către directorul executiv adjunct al Direcței, Margareta Isăilă împreună cu șefa Biroului Adopții-Gabriela Prundel ( diplome efectuate cu sprijinul Fundației ”Te Aud România”) au primit  cărți donate de către Asociația ”Zâmbete în Bucovina” iar cu sprijinul Asociației Multicare, au primit și câte o felie de tort.

La final, s-a realizat un afiș cu visele colorate de către copii.

A fost o zi absolut minunată, animată de specialiștii din cadrul Biroului Adopții și Post-Adopții, în care atât copiii cât și părinții acestora au socializat, au legat prietenii și s-au bucurat împreună.

O zi minunată în care cu  toții am celebrat adopția ca pe o cale firească și minunată de a deveni părinte!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *