Mopan Suceava
Editoriale

Comasarea uateurilor, păcănelele și birocrații de la Bruxelles

Mare nenorocire! Aleșii au votat interzicerea păcănelelor în localități cu mai puțin de 15.000 de locuitori! Unde-i lege, nu-i tocmeală.
În județ, vor mai supraviețui stabilimente de acest fel doar în Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung și, cu voia dumneavoastră, Vicovu de Sus. Ce vor face de acum încolo zecile de mii de practicanți ai acestui sport național, lăsați fără spații de joacă?
Există un scenariu simplu pentru salvarea situației, șoptesc surse care doresc acum să își păstreze anonimatul, care va fi pus în practică degrabă de oastea câtă frunză și iarbă a bravilor păcănitori, iar mișcarea va prinde curând avânt în plan național.
Lumea știe că în urmă cu douăzeci și ceva de ani, o sumedenie de sătucuri, cătune, ulițe, au vrut să se despartă de comuna mamă, pentru a deveni unități administrativ teritoriale independente, cu primari neaoși, cu posturi de poliție, cu consilii locale, cu toate cele.
Acum roata se întoarce. Aceleași surse pomenite mai înainte vorbesc tot mai intens despre comasarea acestor entități administrative, până când, strânse mai multe la un loc, vor atinge limita draconică impusă de parlamentari, de 15.000 de localnici.
Se anunță proteste, se vor organiza referendumuri, se vor folosi toate rețelele de socializare în acest scop nobil, mai ales că dorința lor este în concordanță cu recomandările europene, mulți birocrați de la Bruxelles susținând că în România sunt prea multe comune, orașe și municipii, la câți indigeni au mai rămas în locurile de baștină.
Iar dintre aceștia, o largă majoritate sunt maeștri în folosirea păcănelelor.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other