Comercianți prinși în flagrant pe când vindeau îmbrăcăminte contrafăcută și țigări de contrabandă, în Bazarul Suceava și într-un magazin din Panaci. Un bărbat a fost reținut

La 18.07.2020, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în baza planului de acțiune și a unor informații existente la nivelul acestui serviciu, au acționat în Bazarul din municipiul  Suceava și în municipiul Vatra Dornei și comunele arondate, fiind surprinși comercianți care comercializau mărfuri contrafăcute și țigări de contrabandă.

Astfel, o femeie de 33 de ani din municipiul Suceava, oferea spre comercializare în Complexul Comercial „Bazar” produse de îmbrăcăminte inscripționate cu diferite mărci fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse în valoare de 11.900 lei

Tot în Bazarul sucevean, un bărbat de 71 de ani din municipiul Suceava, deținea și oferea spre comercializare în Complexul Comercial „BAZAR” din mun. Suceava, țigarete de proveniență extracomunitară, respectiv 220 pachete de țigări, inscripționate cu mărcile: „ASHIMA, MARBLE, NZ, FEST și KENT” în valoare de 3.740 lei.

Țigaretele au fost confiscate, iar față de bărbatul care are antecedente penale s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere procedurală.

O femeie de 40 ani, din comuna Panaci oferea spre comercializare în incinta sediului social unei Întreprinderi Individuale situat în satul Coverca, comuna  Panaci, țigarete de provenință, respectiv 31 pachete de țigări inscripționate cu mărcile : „ASHIMA, ROTHMAS și MALBORO”.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau  spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la fața locului și s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite  dosare  penale în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică(2 infracțiuni) și sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „contrabandă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *