Comisar șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava, mesaj de 1 mai al polițiștilor, acțiuni de prevenire

  Stimați și dragi colaboratori, colegi și prieteni jurnalisti,

 

După o lună de la carantinarea municipiului Suceava și a zonei adiacente, după eforturi si privațiuni prin care nu am crezut ca vom trai intr-o epoca modernă a libertăților personale, vin in fata dumneavoastra si va multumesc  pentru modul în care ati sprijinit demersurile instituționale, ati promovat activitățile de monitorizare a respectării ordonanțelor militare si ati pus umărul la tot ceea ce inseamna un deznodământ pozitiv pentru Bucovina. Ati fost alături de cadre medicale, de noi, polițiștii, de jandarmi, militari si pompieri  în linia întâi. Prin vocea si condeiul vostru ati arătat tuturor ca Bucovina este puternică și lupta prin spirit, dorință, putință si profesionalism cu un dușman nevăzut dar care a ingenunchiat o întreagă omenire. 

Sunt vremuri grele și pentru noi, polițiștii. E greu sa explici celor dragi, familiei ca promovezi dictonul, de acum clasic, ,,Stai acasă” dar tu trebuie totuși sa servești patria și să fii acolo pentru ceilalți. Pentru ceilalți multi care înțeleg să respecte legea, să conștientizeze importanța si utilitatea măsurilor luate dar si pentru ,,ceilalți” puțini care ignoră gravitatea situației si se expun si ii expun pe alții unor pericole fatale. 

Nu ii voi da satisfactie în niciun fel acestui virus si nu voi accepta ideea ca ne-a apropiat în exprimarea unor valori comune. Voi spune doar, cu mândria care ne caracterizează ca  spiritul lui Ștefan ne-a unit în această cruciadă  de promovare a vieții,  a binelui și legii. 

În numele cetățenilor dar si al instituției vă multumesc pentru sesizările si semnalarile pe care le-ați făcut cu privire la diverse derapaje comportamentale ale unor concetățeni. 

În contextul asociat zilei de 1 Mai și a zilelor de weekend, îmi doresc, în continuare prin prisma deontologiei profesionale pe care o manifestați dar și prin spiritul activ comunitar să ne semnalati orice element asociat unei încălcări a legislației incidente acestei perioade. Mijloacele și resursa umană alocată segmentului de monitorizare on-line a manifestărilor antisociale pot fi completate în mod eficient prin aportul dumneavoastra si semnalarea la timp a oricăror disfuncționalități, situații si probleme.  Transmiteți orice date cu privire la încălcări ale ordonanțelor militare.  Fiți alaturi de noi in verificările pe care le facem si ne vom ajuta împreună sa arătăm tuturor ca Bucovina e mândria noastră, a României si a urmașilor urmașilor noștri ! LUPTĂM ÎMPREUNĂ ȘI TOTUL VA FI BINE!

 

În această dimineață, începând cu ora 09.00, pe raza întregului județ au fost organizate acțiuni cu efective sporite și filtre rutiere în special pe arterele care duc spre zona hypermarket-urilor și zonelor comerciale. A fost verificat modul de respectare a restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțelor militare.

Începând cu orele 14.00, polițiștii vor intensifica monitorizarea zonelor pretabile pentru activități de tip picnic și gratar.

Ulterior, cei peste 300 de polițiști mobilizați pentru menținerea ordinii și liniștii publice vor continua activitățilede patrulare în zonele de risc pentru prevenirea conflictelor de orice natură, inlcusiv a faptelor de violență stradală sau intrafamilială. 

Cu stimă și prietenie, comisar șef de poliție, Ionuț Epureanu – IPJ Suceava  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.