Mopan Suceava
Actualitate

Comisie a Ministerului transporturilor și DRDP Iași, chemată de Suceava de Gheorghe Flutur, pentru urgentarea lucrărilor la drumurile națonale care merg spre frontiera cu Ucraina

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a anunțat că la solicitarea sa, o comisie de la Ministerul Transporturilor, în frunte cu secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu, directorul regionalei DRDP Iași, Ovidiu Laicu, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Mihnea-Claudiu Drumea, s-a deplasat în județul Suceava unde a fost întocmit împreună un memorandum pentru modernizarea tronsoanelor de drum care merg spre frontiera cu Ucraina.

„Memorandumul, în valoare de peste 120 milioane lei, a fost aprobat de Guvern și presupunea modernizare unor drumuri precum Rădăuți – Gălănești – Vicovu de Jos, Marginea – Horodnic de Sus – Voitinel – Vicovu de Sus, Rădăuți – Dornești – Ratoș, Bălcăuți – Siret – vama Siret.

Până în prezent s-a modernizat tronsonul de drum de la Vicovu de Sus, din orașul Siret, iar acum se modernizează 8,5 km de la Marginea – Horodnic de Sus – Voitinel. Trebuie urgentat și tronsonul Gălănești – Vicovu de Jos, dar și tronsonul Rădăuți – Dornești – Ratoș. În prezent se lucrează, dar e nevoie de includerea de sensuri giratorii și semafoare în mai multe intersecții, la Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Marginea și Horodnic de Sus.

Avem promisiunea CNAIR că săptămâna viitoare vor începe lucrările între Rădăuți Ratoș și în continuare vor răspunde la celelalte solicitări pe care le-am făcut. Este sezon estival, ziua de lucru este mare și firmele pot lucra zi lumină, inclusiv pe porțiunea de drum de la Solca la Marginea, care arată foarte rău. Fac aceste demersuri în fiecare an în calitate de președinte al CJ Suceava și de mai multe ori dacă este nevoie, pentru că Suceava este un județ circulat de foarte multe mașini, un județ turistic, care are nevoie de promptitudine în repararea șoselelor”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *