Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Suceava convocat azi de primarul Ion Lungu. Măsuri trasate și luate

Primarul municipiului Suceava a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Suceava cu principala temă „Informarea corectă și gestionarea situațiilor de urgență datorate apariției noului virus Coronavirus”.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Spitalului Județean, Inspectoratul Școlar, ISU Suceava, Direcția de Ambulanță, Jandarmi, Pompieri, Medicina Școlară, Agenția de Mediu, fiind prezenți 36 de membri din cei 41 cât are în componența sa Comitetul local pentru situații de urgență.

Ion Lungu transmite că  s-au discutat și trasat următoarele aspecte și măsuri:

  • ”Am prezentat situația evoluției coronavirusului în municipiu, astăzi avem 30 de persoane în autoizolare în oraș și nici un caz confirmat de infectare.
  • Am adus la cunoștință faptul că municipiul Suceava a închiriat un spațiu pentru Carantină în oraș și avem un contract cadru cu o firmă de Catering pentru livrare dacă va fi cazul de hrană și apă pentru persoanele autoizolate la domiciliu.
  • Am stabilit măsuri de informare a populației, municipalitatea va tipari și împărți 30.000 pliante cu regulile de urmat pentru Coronavirus, modul de folosire a măștilor de protecție, cum se poate transmite virusul.
  • Am stabilit modalitate de colaborare și informare între instituții, o atenție deosebită privind monitorizarea gripei de sezon și coronavirus care va avea loc în școli.
  • De asemenea, am recomandat Instituțiilor publice în primul rând să facă dezinfecție totală periodic, să se doteze cu un număr de măști de protecție și cu lichide de dezinfecție.
  • Am considerat că deocamdată nu se impun măsuri de limitare a desfășurării unor evenimente, în măsura în care ia amploare răspândirea virusului vom lua în discuție și acest aspect”.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.