Comunicat de presă al Prefecturii: 103 pacienți cu coronavirus la Spitalul Județean, 31 la Spitalul Rădăuți, 51 de localități din județ fără bolnavi de Covid în evoluție

Pe măsură ce pandemia coronavirus evoluează în România, ajungându-se la un număr de îmbolnăviri zilnice fără precedent, conținutul comunicatului de presă  furnizat zilnic de Instituția Prefectului – Județul Suceava, conține tot mai puține informații.

De aceea îl transmitem ca atare, nedorind să interpretăm cifrele prinse în statistica oficială județeană:

”Astăzi, 09.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3545 persoane declarate vindecate.

Trei persoane diagnosticate cu Covid – 19 au fost internate in ultimele 24 de ore, în același interval de timp fiind externate 15 persoane vindecate.

Din totalul celor 495 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava 103 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19 și 392 sunt pacienți nonCovid. În secția ATI sunt internați 12 pacienți, dintre care, unul este ventilat.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 31 de pacienți Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 51 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 56 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de 08 iulie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind instruite cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală 39 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 66 de societăți  comerciale. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1500 lei.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *