Comunicat de presă: Drept la replică al Grupului de Inițiativă al Fundației Comunitare Bucovina

În  luna martie 2018, a fost  constituit Grupul de Inițiativă al Fundației Comunitare Bucovina, care are drept obiectiv înființarea unei fundații comunitare în județul Suceava. Scopul acestei fundații în județul Suceava este de a implica toată comunitatea bucovineană, creând punți de legătură între cauzele județului nostru și resursele totodată, donatorii. Dorim să ne folosim de exemplul celorlalte alte 16 fundații deja existente în România care au oferit până comunităților în care se află peste 2300 de granturi în valoare de peste 30 de milioane de lei prin fonduri tematice (Fondul de burse pentru tinerii capabili de performanțe aflați în familii defavorizate), inițiative venite din partea comunității care pot implicarea reabilitarea unor zone din oraș sau susținerea unui grup de persoane dezavantajat cum sunt persoanele cu dizabilități precum și evenimente sportive caritabile care adună cauze din întreaga comunitate.

Cu privire la evenimentul din data de 24.01.2019, organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Suceava, dorim să facem referire la articolul dvs. prin a ne cere scuze persoanelor pe care le menționați în articol cum că nu ar fi intrat la eveniment neavând suma de 20 lei pe care dumneavostră o menționați ca și cum ar fi fost impusă de către organizatori. Considerăm că a fost o problemă de comunicare întrucât intrarea s-a făcut pe baza unei donații minime recomandate de 20 lei însă au fost persoane, atât copii cât și adulți care au contribuit cu donații mai mici, mai mari sau chiar deloc. Mulțumim tuturor celor care au donat, indiferent de sumă, dar și celor care au ținut să participe la eveniment, suma strânsă la final fiind de aproape 3000 lei, această sumă urmând a fi depusă în contul înființării Fundației Comunitare Bucovina. Susținem orice modalitate oricât de inedită prin care tinerii pot strânge bani pentru cauze caritabile precum cea a tânărului care a ales din proprie inițiativă să adune cărucioare de la Kaufland cu atât mai mult cu cât ne dorim sensibilizarea și educarea tinerilor în ceea ce privesc nevoile comunității noastre.

Mulțumim încă o dată pentru sprijinul acordat, apreciem feedback-ul dumneavoastră, considerându-l constructiv întrucât ne dorim să creștem și să facem evenimente caritabile din ce în ce mai reușite, desigur cu sprijinul dvs., al presei dar și al comunității. Pe viitor, ne-ar ajuta și mai mult un feedback chiar la fața locului, putând să remediem ceea ce a fost doar o problemă de comunicare. Considerăm că fiecare cetățean reprezintă o resursă unică, ce vine cu un bagaj funcțional care poate fi o cărămidă la dezvoltarea comunității sucevene, la atingerea unor țeluri comunitare și la structurarea unor proiecte ce pot crește potențialul județului Suceava.

Cu deosebită considerație,

Membrii fondatori ai GI al Fundației Comunitare Bucovina

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *