Con Bucovina și asocierea General Construct și Art Peisaj intră în finală pentru zona de agrement de pe malul râului Suceava, de lângă Bazar. Banii puși la bătaie de municipalitate: 13 milioane de lei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat azi într-o conferință de presă că a fost organizată prima fază a licitației pentru amenajarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava din zona podului rutier de la Burdujeni. Pentru realizarea investiției au depus oferte un număr de 7 firme din care au fost selectate în ultima fază a competiției doi operatori: Con Bucovina și asocierea dintre General Construct și Art Peisaj Suceava.

Va avea loc deci o rundă finală, și, desigur, numai unul va câștiga. Primarul Ion Lungu a marcat faptul că toate firmele care au rămas în competiție sunt valoroase și vor face treabă bună după ce vor adjudeca definitiv licitația.

Potrivit informațiilor publicate anterior de  cotidianul Monitorul de Suceava,  planurile de realizare a unei zone de agrement vizează o suprafaţă de 155.000 de metri pătrați (15 hectare),  pe malul dinspre oraș al râului Suceava, în zona centrelor comerciale Bazar şi Iulius Mall.

În zona din partea stângă (cum se vine dinspre orașvor fi amenajate spații pentru practicarea de activităţi sportive precum fitness, aerobic, dar şi fotbal sau baschet. Proiectul prevede un teren pentru gimnastică cu covor elastic, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de sport – tenis şi volei, precum şi unul de badminton.

Zona din dreapta râului va fi dedicată activităţilor de relaxare şi odihnă în aer liber, dar şi pentru participarea la activităţi culturale, fiind cuprinsă în proiect și o platformă pentru evenimente culturale de anvergură. Pentru ambele zone sunt prevăzute zone de acces, în principal pietonale, un acces carosabil de urgenţă, pe partea dreaptă a podului, precum şi numeroase alei principale şi secundare, inclusiv una de tip faleză, precum şi o pistă de biciclete, cu o lungime de un kilometru.

Valoarea totală a lucrărilor este de 13 milioane de lei – adică 3,3 milioane de euro, perioada de realizare fiind de 22 de luni, din care 15 luni pentru construcţie şi montaj.

Mulțumim pentru detalii Monitorul de Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *