Concentrare maximă pe Curtea Domnească din Suceava. O firmă din Iași face studiu de fezabilitate pentru bani europeni, Ministerul Culturii vrea includerea obiectivului în Planul național de restaurare

Vechiul proiect de reabilitare a zonei cu ruine din centrul municipiului Suceava, cunoscută ca fiind ”Curtea Domnească”, ar putea avea un viitor mai bun, dacă proiectul asumat de Primărie, nu într-atât de grandios ca cel de acum mai bine  un deceniu, cu largi cupole de sticlă propus de o firmă spaniolă, dar mai puțin costisitor, va fi realizat.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat azi într-o conferință de presă că încep să apară vești bune pentru Curtea Domnească. ”Am făcut o documentație pentru realizarea studiu care să se încadreze în suma de 5 milioane de euro. Pe actualul studiu de fezabilitate, valoarea este de 17 milioane de euro.  Această sumă nu a fost admisă pe Axa 5 la ADR, unde am fi putut accesa bani din fonduri europene. S-a făcut o licitație pentru o nouă documentație, pentru o investiție de până la 5 milioane de euro. Aceasta a fost câștigată de firma SIGN COM SRL din Iași.

Ieri am primit și o scrisoare de la Institutul Național al Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii, care ne propune să includem în Programul național de restaurare al monumentelor istorice  Curtea Domnească, pentru proiectare și execuție. Am dat răspuns afirmativ, am pus la dispoziție documentele pe care le avem la Primărie, vom actualiza documentele care ni se cer, vrem să găsim o soluție de a reabilita Curtea Domnească”, a transmis primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *