Concordie în Consiliul municipal Suceava pentru proiectele mari, proiecte mici au picat la vot, în așteptarea bugetului

Consilierii locali ai municipiului Suceava au votat majoritatea proiectelor propuse a fi aprobate în ședința ordinară de astăzi, a Consiliului local municipal. Ședința ordinară de astăzi s-a desfășurat în condiții speciale,  fără buget aprobat pentru anul 2019. O ședință de votare a bugetului municipiului reședință de județ este programată pentru data de 4 aprilie a.c..

Au fost și două proiecte care  nu au trecut, ce au vizat interese ale unor cetățeni din municipiul reședință de județ.

Principalele hotărâri au fost votate cu largă majoritate. Nu au trecut proiectele aflate la numărul 4 și 7  de pe ordinea de zi. Acestea vizau  contracte de superficie ori arendă pentru proprietăți ale municipiului reședință de județ, suprafețe mici de teren sau spații construite dorite a fi preluate de niște suceveni , proiecte care au picat la votul consilierilor.

Au trecut însă, cu cvasiunanimitate, proiectele de anvergură, precum cele ce vizează dezvoltarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava, cumpărarea clădirilor de pe platforma TPL de la TASA precum și  cel privind modificarea regulamentului la parcările din municipiul de județ.

Au existat și câteva luări de cuvânt cu amprentă politică din partea unor consilieri care însă nu au convins majoritatea deliberativului municipal sucevean.

Fără a cunoaște detaliile fiecărui proiect în parte supus votului consilierilor locali,  promovat pentru rezolvarea unor probleme punctuale ale unor cetățeni ai orașului, constatăm că în multe cazuri,  aceste proiecte mai puțin importante pentru dezvoltarea de anvergură a municipiului reședință de județ dar foarte importante pentru suceveanul solicitant au o rată de respingere mult peste medie.

Dincolo de votul final pe care consilierii municipali îl dau în deliberativul local, trebuie să se facă o analiză serioasă, pentru a se clarifica dacă aceste voturi negative pentru proiecte mici inițiate în sprijinul unui cetățean ori al unei firme de cartier au în spate alte argumente decât cele ce rezultă din controversa politică din interiorul consiliului local municipal.  Dacă, cu  adevărat, solicitările făcute și promovate prin proiect de hotărâre de CL nu concordă prevederilor legale, nu ar mai trebui să fie reluate, dar dacă sunt respectate toate regulile prevăzute de lege, apartenența politică a inițiatorului proiectului de hotărâre ar trebui să fie lăsată pe planul al doilea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *