Concubinajul, o relație nesigură. Într-o singură zi trei femei agresate de foștii sau actualii concubini au cerut ordin de protecție împotriva acestora, la Vatra Dornei și Rădăuți

Ziua de marți, 5 noiembrie poate fi marcată în calendar ca una în care concubinii, foști sau actuali, au decis să-și agreseze partenerele de viață. Au fost trei cazuri de acest gen contabilizate la nivelul județului Suceava de către polițiști, care au impus emiterea unor ordine de protecție provizorii pentru femeile agresate, împotriva  partenerilor puși pe scandal.

 

La 05.11.2019, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Vatra-Dornei au fost sesizaţi de o femeie de 32 de ani, localnică, despre faptul că la orele 08:25 a fost așteptată, urmărită și amenințată de concubinul ei, Ioan P. , de 54 de ani, din comuna Vama. Femeia nu a fost lovită, pentru că s-a încuiat pe interior în locuință iar bărbatul a plecat.

Anterior, în data de 27.10.2019 femeia ar fi fost lovită de către Ioan P., în timp ce se afla în autoturismul cu care se deplasau pe raza județului Harghita.

Din ziua de 02.11.2019 femeia a plecat de la domiciliul concubinului revenind la domiciliul ei din Vatra-Dornei unde locuiește cu cei doi copii minori ai săi și cu părinții ei.

Ioan P. a încercat insistent să o contacteze pe concubină prin telefon și mesaje pentru a relua relația cu acesta și pentru a o convinge să revină la locuința lui.

Văzând că ea nu dorește să mai continue relația a mers la Vatra-Dornei în dimineața zilei de 05.11.2019. Femeia  a refuzat să stea de vorbă cu el și a fugit spre locuința ei de domiciliu.

În urma evaluării situaţiei de fapt şi a completării formularului de risc a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de 5 zile.

Urmează a se întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie”.

 

           

           

Tot ieri, 5 noiembrie a.c., , în jurul orei 12.10, o femeie de 32 de ani, din municipiul Rădăuți, în timp ce se afla în faţa imobilului unde îşi are domiciliul, a fost interpelată de fostul concubin, Mihai I., de 32 de ani, localnic, şi, pe fondul unei discuţii contradictorii între cei doi s-a iscat un conflict.

Fostul concubin a lovit-o pe femeie cu palma peste faţă, după care a ameninţat-o cu acte de violenţă. După incidentul produs, victima s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde a depus plângere.

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Proximitate, în urma redactării formularului de evaluare a riscului, au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de Mihai I., începând cu data de 05.11.2019 pe o perioadă de 5 zile.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,lovire sau alte violenţe” şi „ameninţare”.

 

Marți după amiază, la  ora 13.50,  Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin plângere de către o femeie de 25 de ani, din localitate despre faptul că a fost ameninţată cu acte de violenţă de către fostul concubin, Petru C., de 29 de ani, din comuna Straja.

Polițiștii au stabilit că în ziua de 05.11.2019, în jurul orei 13.50, în timp ce femeia se afla în sediul unei firme de pe strada Volovăţului  din municipiul Rădăuţi, a venit fostul concubin şi, pe fondul unei discuţii contradictorii, între cei doi s-a iscat un conflict.

Fostul concubin a ameninţat-o pe victimă cu acte de violenţă. După incidentul produs, victima s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde a depus plângere.

În cauză poliţiști din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Proximitate, în urma redactării formularului de evaluare a riscului, au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de Petru C., începând cu data de 05.11.2019 pe o perioadă de 5 zile.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ameninţare”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *