Mopan Suceava
CulturalEvenimente

Concurs tematic „Ciprian Porumbescu – viața și opera” – 2023, organizat de Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, sub egida Consiliului Județean Suceava, organizează în perioada mai-octombrie Concursul tematic de creații literare pentru elevii de gimnaziu „CIPRIAN PORUMBESCU – VIAȚA ȘI OPERA”.

Concursul își propune să pună în valoare creativitatea și imaginația elevilor, introducându-i în universul biografiei și operei marelui compozitor și patriot român, fiind destinat elevilor din învățământul gimnazial.

Concursul se va desfășura în perioada mai-octombrie 2023, termenul limită de expediere a eseului și fișei de înscriere fiind 15 septembrie 2023, ora 14.00.

 

Teme de concurs

Poezie: ,,Ciprian Porumbescu, geniul Bucovineiˮ;

Proză: ,,Scrisoare către Ciprian Porumbescu” sau ,,Ciprian Porumbescu, romanticul bucovineanˮ, la alegere.

Concursul este organizat pentru elevii de gimnaziu din clasele V-VIII, în mod individual, fiecare participant având posibilitatea de a prezenta o singură lucrare la concurs.

Regulamentul oficial este adus la cunoștința publicului pe pagina oficială de facebook a bibliotecii precum și pe site-ul propriu www.bbsv.ro.

Un juriu special, compus din reprezentanți ai organizatorilor și partenerilor, va selecta câștigătorii.

Se vor puncta, printre altele, respectarea temei, corectitudinea exprimării (ortografie, punctuație), gradul de complexitate al lucrării, creativitatea (limbaj figurat, imagini artistice) și impactul mesajului transmis.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *