Concursul Național de Interpretare Instrumentală ” LIRA DE AUR”, ediția 40, 31 mai -2 iunie, la Suceava. Marele Trofeu, în valoare de 1000 de euro, va fi oferit de Consiliul Județean

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a transmis că, împreună  cu Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava în asociere cu Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Local Suceava organizează Concursul Național de Interpretare Instrumentală ” LIRA DE AUR”, ediția 40. Evenimentul se desfășoară în perioada 31 mai- 2 iunie 2019, iar candidații vor concura în funcție de cele trei secțiuni: pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat și percuție. Concursul se adresează elevilor din învățământul preuniversitar de artă (clasele III-XII) și vor fi jurizați de către comisii formate din profesori universitari și preuniversitari, personalități ale vieții artistice din țară și străinătate. Juriul este format din doisprezece membri, președintele concursului de anul acesta fiind prof. univ. dr. Marin Cazacu, de la Universitatea Națională de Muzică București, laureat al concursurilor internaționale, unul dintre cei mai importanți muzicieni români contemporani.  

Festivitatea de Deschidere va avea loc la Teatrul Municipal ”Matei Vișniec”, vineri, 31 mai 2019, orele 9,00, iar Gala de Premiere se va desfășura, duminică, 2 iunie, orele 11,00, în Sala Auditorim ”Ion Carp Fluerici” a Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava. Înaintea Galei de Premiere va avea loc un Recital de pian, susținut de pianista Eva Garet (13 ani, București) aflată într-un turneu numit ” Citadele Muzicale”. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Pro Valores.

Potrivit comunicatului de presă transmis sub girul inspectorului general Cristian Cuciurean, a inspectorului general adjunct, Gabriela Scutaru, a directorului Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu”, Alexandra Bejinaru  și a purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, Ioan Cezar Anuței, Consiliul Județean prin Centrul Cultural Bucovina va oferi Marele Trofeu, în valoare de 1000 de euro. În mod neobișnuit, Consiliul Județean nu este trecut printre organizatori în acest comunicat de presă, deși finanțează cel mai important premiu al Festivalului.  

 Premiul ”Ciprian Porumbescu”, dotat cu medalia de argint, va fi oferit de Asociația de Părinți și Absolvenți ai Colegiului de Artă ” Ciprian Porumbescu”.

 Premiul Special, dotat cu medalia de bronz, oferit de Societatea Dorna Medical. Toți concurenții vor primi premii în cărți, tricouri, medalii, pixuri, publicate cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava și Consiliului Local Suceava prin programul din 2019.

În seara zilei de 31 mai 2019, orele 19,00, în Sala Auditorium a Colegiului de Artă va avea loc un Recital Extraordinar, susținut de membrii juriului, oferit cu generozitate publicului sucevean meloman, iubitor de muzică clasică la cote înalte.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *