Conducere nouă la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava, după ce fostul director a murit răpus de cancer

Astăzi, Consiliul Județean Suceava s-a întrunit în ședință extraordinară. Pentru că o bună parte dintre aleșii județeni au aflat abia aseară despre această ședință iar presa a fost informată cu mai puțin de un ceas înainte, s-ar fi putut trece această convocare la categoria ”de îndată”, fără a încălca legislația în domeniu.

Moartea directorului general de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava, Radu Avădănei, poate fi luată ca pildă de către mulți dintre cei care diriguiesc destinele unei case, unei primării, unei structuri județene, unui serviciu deconcentrat, unui minister, unui guvern, unei țări.

Acest om, măcinat de o boală care nu îți oferă nicio șansă, cea care râde în nas bolnavului tocmai atunci când  el mai întrevede  o speranță  iar cei dragi îl încurajează, este determinat să răspundă în fața sănătoșilor  politicieni ,  din poziția sa,  pentru tot ce se întâmplă roată împrejurul lui, în meseria pe care o face, fără altă reacție decât  cea  bizuită pe știința lui este  dovada unui umanism ce trece granițele politicii locale.

Radu Avădăneii ar fi putut să se retragă la pensie, să ceară sprijinul comunității locale, să lanseze apeluri pe rețele de socializare pentru finanțarea unor operații  ori  să plece în munți. Nu a făcut nimic în acest sens.

Consilierii Județeni au păstrat azi un moment de reculegere  pentru Radu Avădanei, cu alint diminutivat ”Răducu”, de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

S-a votat unamim  ca  în locul lui Radu Avădănei,  la conducerea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava, să fie desemnată, cu statut interimar, adjunctul acestei structuri, Mihaela-Dalida Anchidin.

Foto: Svnews

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *