Mopan Suceava
Actualitate

Conducerea PMP a însoțit un transport de ajutoare umanitare în Ucraina. ”Este o situație fără precedent, cum nu a mai existat de la al doilea război mondial”, a spus președintele PMP, Eugen Tomac

Ajutoarele umanitare colectate în cadrul campaniei PMP de sprijinire a cetățenilor ucraineni afectați de război au ajuns la centrul de voluntariat din regiunea Cernăuți având ca destinație capitala Kiev.

Împreună cu președintele PMP, Eugen Tomac, au fost astăzi în Ucraina președintele executiv al PMP Petru Movilă, secretarul general Ionuț Simionca, vicepreședinții Sebastian Moise, Marian Andronache, Ștefan Florescu, Răzvan Sebe, Marian Bârgău, Catalina Bozianu, Sile Cobzaru, Iancu Peța, Cristian Timofticiuc și Cristian Haidău.

La întoarcerea în România, conducerea Partidului Mișcarea Populară a participat la Conferința Regională a partidului, desfășurată la Suceava.

Înainte de aceasta a fost organizată o conferință de presă în care președintele PMP Eugen Tomac a relatat despre acțiunea tocmai încheiată de transport a ajutoarelor umanitare la Cernăuți, mulțumind tuturor celor care au ales să se implice în campania umanitară a PMP care va continua, orice sprijin fiind binevenit.

”Am strâns un lot consistent de produse alimentare pe care le-am dus la Cernăuți, de acolo urmând să fie direcționate către Kiev. Este un război inutil pornit de criminalul de la Kremlin, care vrea să destabilizeze întreaga Europă. Mii de oameni lasă totul în urmă, am văzut scene care te cutremură, femei și copii care fug din calea gloanțelor. Este o situație fără precedent, cum nu a mai existat de la al doilea război mondial”, a spus președintele Eugen Tomac, el indicând și consecințele acestui război: faptul că a fost lovit direct sistemul economic european, a provocat o criză a energiei care a devenit o povară pe umerii cetățenilor europeni, care s-a suprapus peste cealaltă criză cauzată de pandemia covid.

Eugen Tomac a făcut apel către cetățenii români să ofere, prin intermediul autorităților sau prin organizațiilor neguvernamentale sprijin pentru oamenii din Ucraina, să nu se ferească să ajute în mod direct, el anunțând că în casa lui și a familiei sale găzduiește trei mame cu șase copii, refugiați din Ucraina.  

Pe de altă parte, el a cerut măsuri rapide din partea guvernaților pentru a se construi un terminal la Marea Neagră pentru gaz lichefiat, a apreciat faptul că România a fost vizitată de vicepreședintele SUA Kamala Haris dar și faptul că la Suceava a avut loc o mobilizare importantă pentru buna primire a refugiaților din Ucraina.

Președintele executiv al PMP, Petru Movilă a cerut guvernului să monitorizeze prețurile la energie, la alimente și medicamente și să ia măsuri cât se poate de dure împotriva speculanților.

Secretarul general al PMP Ionuț Simionca a criticat inițiativa guvernamentală de a configura o platformă de monitorizare și sancționare a declarațiilor publice care nu convin autorităților, aceasta fiind ”exact ceea ce a făcut Putin, ceea ce este aberant”, categorisind inițiativa ca fiind o „miliție a internetului”.

Vicepreședintele Marian Andronache, președintelele organizației județene Suceava a Partidului Mișcarea Populară, gazdă a Conferinței regionale care s-a desfășurat în după amiaza acestei zile, a făcut apel către administrațiile locale și județene să se ocupe și de investiții, să nu se întâmple ce s-a petrecut acum doi ani, când pandemia covid a blocat luni bune aceste activități de dezvoltare ale comunităților.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *