Conferință Județeană de Alegeri la Organizația de Femei a PMP. Lenuța Balan aleasă președinte, Mihaela Andrieș secretar general

Biroul de presă al PMP Suceava a transmis un comunicat referitor la desfșurarea, astăzi, 16 februarie 2019, a Conferințe Județeane de Alegeri pentru Organizația de Femei a Partidului Mișcarea Populară – Filiala Suceava. Ședința s-a desfășurat la sediul partidului din municipiul  Suceava, în prezența a 110 membre ale PMP din tot județul.

La eveniment au mai participat, ca invitate speciale, deputatul Cătălina Bozianu – președinte Organizația de Femei a PMP la nivel național și lector univ. dr. Ecaterina Croitor – reprezentant Structurii Teritoriale Suceava a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România. 

Ședința a avut un singur punct pe ordinea de zi: Alegerea Consiliului Executiv Județean al Organizației de Femei a PMP Suceava.

Potrivit comunicatului de presă, rezultatul alegerilor este următorul:- Președinte: Lenuța Balan;

– Secretar general: Mihaela Andrieș;

– Secretar general adjunct: Anamaria Gavriluț.

– Vicepreședinte: Anca Gâtlan,  Angelica Pânzaru,  Marilena Lupei, Camelia Cojocaru, Oltea Harasim, Corina Florean, Mihaela Mariniuc Mitric, Roxana Broasca, Mihaela Bodârlău. 

– Secretar executiv: Ana-Maria Șutu, Tabita Leșan, Diana Schipor, Diana Țîmpău, Diana Bîgu, Ionela Drăgoi, Ioana Pavel, Lăcrămioara Fedoreac, Gabriela Pînzariu.

– Trezorier: Liliana Alucăi.

Printre obiectivele asumate de către noua conducere a Organizației de Femei a Partidului Mișcarea Populară – Filiala Suceava se numără promovarea soluțiilor de creștere a gradului de protecție socială pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, din familii cu posibilități reduse, dar și un proiect privind instituirea gratuității pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate. 

“Trebuie sa fim mereu conștiente de faptul că rolul organizațiilor politice de femei nu se rezumă doar la generarea de politici și de soluții adresate femeilor, ci presupune o agendă mai amplă, care să corespundă nevoilor întregii societăți românești. Încercăm de aceea, să ne concentrăm activitatea politică asupra unor programe, proiecte și inițiative care să acopere un spectru cât mai larg de probleme ale societății noastre. La acest moment, suntem în faza de identificare a soluțiilor concrete prin care, atât prin recurs la mijloace legislative, cât și la mijloace administrative, putem construi o strategie coerentă și eficientă de măsuri pentru a limita efectele plecării părinților în străinătate asupra copiilor. Este nevoie de un program național complex, de un set de politici în care autoritățile centrale și locale să coopereze pentru ca acești copii despărțiți de părinții lor să aibă o șansă în plus de a crește bine. De asemenea, în planul proiectelor destinate exclusiv femeilor, pregătim o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate”, a declarat deputat Cătălina Bozianu, în numele femeilor din Partidul Mișcarea Populară.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *