Conferință medicală româno-ucraineană și curs antifumat la USV, în perioada 20 – 21 septembrie 2019. Noi practici bazate pe dovezi care pot fi utile în consilierea și tratamentul renunțării la fumat

La Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, în perioada 20 – 21 septembrie 2019 se vor desfășura o conferință medicală româno-ucraineană și un curs antifumat.

Ediția I a Conferinței Medicale Româno-Ucraineană, cu participare internațională, se desfășoară sub titulatura „Aerul nu are frontiere. Plămânii sănătoși sunt cheia prosperității națiunii”, în data de 20 Septembrie 2019, la USV Aulă corp E.

Manifestarea face parte din programul de lucrări dedicate educaţiei medicale continue în Pneumologie, fiind organizată sub egida Societaţii Române de Pneumologie (SRP) și a Colegiului Medicilor Suceava, în parteneriat cu Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea de Medicină din Cernăuți.

Conferința își propune să aducă în atenția specialiștilor din cele două țări seria prezentărilor de caz și a temelor de actualitate privind diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pulmonare și al maladiilor conexe, pentru a raspunde cerințelor actuale privind asigurarea și îmbunătățirea permanentă a calității actului medical.

Cursul EPACTT (European Accredited Curriculum on Tobacco Treatment) se desfășoară în ziua de 21 Septembrie 2019, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Aula E.

Cursul este organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla” București, a Societății Române de Pneumologie (SRP), a Colegiului Medicilor Suceava și a Rețelei europene pentru prevenirea fumatului și tutunului (ENSP, Buxelles).

După finalizarea cu succes a celor opt module ale cursului, participanții vor primi un certificat de absolvire. Materialele de curs cuprind toate domeniile de tratare a dependenței de tutun, programul oferind profesioniștilor din domeniul sănătății cele mai noi practici bazate pe dovezi care pot fi utile în consilierea și tratamentul renunțării la fumat.

Participarea la ambele evenimente va fi certificată și creditată E.M.C. din partea Colegiului Medicilor din România.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *