CulturalEvenimente

Conferință „Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918) sau Despre începuturile înfăptuirii Marii Uniri de la 1918”, la Biblioteca Bucovinei, luni, 28 martie

Luni, 28 martie, ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” a avea loc Conferința „Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918) sau Despre începuturile înfăptuirii Marii Uniri de la 1918”.  Invitat special va fi lector univ. dr. Vlad Gafița, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

”La începutul anului 1918, în contextul deloc favorabil datorat Primului Război Mondial, România se afla în cea mai grea cumpănă a existenței sale. Prima rază de speranță a sosit de la Chișinău, din Basarabia, prima provincie românească aflată sub stăpânire străină care a decis Unirea. Astăzi, în 2022, omagiem eforturile intelectualilor basarabeni din 1918 care și-au înscris numele în Cartea de istorie a neamului, deschizând drumul românilor spre MAREA UNIRE”, este mesajul transmis de directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera”, doctor în istorie Gabriel Cărăbuș.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *