Conferința “Valori juridice pentru generațiile viitoare”, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți

Joi, 4 aprilie, în sala de festivități a CN “Eudoxiu Hurmuzachi” (CNEH) Rădăuți, CNEH, Colegiul Tehnic Rădăuți (CTR), Consiliul Județean al Elevilor Suceava și ELSA Suceava (Asociația Europeană a Studenților în Drept) au organizat conferința “Valori juridice pentru generațiile viitoare”, care a avut ca scop promovarea valorilor juridice în rândul elevilor de liceu, conferința la care au asistat participativ 80 de elevi de la CN “Eudoxiu Hurmuzachi” și 45 de elevi de la Colegiul Tehnic Rădăuți.

 Evenimentul s-a desfășurat în colaborare cu studenți ai Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, instituții din cadrul structurilor MAI, a instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea și cu asociații de profil din domeniu.

Manifestarea a cuprins prezentări în plen ale unor invitați specialiști, printre care judecător George Octavian Ciobîcă – președintele Judecătoriei Rădăuți – a vorbit despre infracționalitatea juvenila și consecințele penale ale faptelor antisociale comise de minori, comisar șef de poliție Marius Asmarandei – șeful Serviciului Județean Anticorupție Suceava din cadrul DGA – a vorbit despre fenomenul corupției și principiile de integritate morala și responsabilitate, grefier Cristina Cramariuc – Judecătoria Rădăuți – a vorbit despre fenomenul de bullying, prof. Gelu Țugulea – directorul Colegiului Tehnic Rădăuți – a vorbit despre psihologia umană, prof. Adrian Puiu – directorul CN “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți – a vorbit despre rolul, importanța și un scurt istoric al constituționalismului în România, Ioana Cărare – studentă la Facultatea de Drept București – a vorbit despre traficul de persoane), un proces simulat a fost organizat de ELSA și elevi ai Colegiului Tehnic Rădăuți, ateliere de lucru interactive desfășurate în paralel pe tema psihologiei criminalului și infracțiuni contra persoanei și patrimoniului. La eveniment au mai participat reprezentanți ai Asociației “Rădăuțiul Civic”, Fundației Umanitare “Humanitas”, ASTRE – Asociația Tinerilor Responsabili.

 Organizatori eveniment: prof. Loredana Terec Vlad (CTR) – coordonator al evenimentului, prof. dr. Adrian Puiu (director CNEH), prof. Luminița Lăzărescu (director adjunct CNEH), prof. Miriam Leon-Postolache (consilier educativ CNEH), prof. Gelu Țugulea (director CTR), prof. Angela Popescu (director adjunct CTR).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *