Evenimente

Confiscări de material lemnos la Vadu Moldovei și Vatra Moldoviței

Sâmbătă dimineață, pe la ora 04.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control pe DJ 208F, din comuna Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un bărbat de 66 de ani din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 m.c. cherestea de esență rășinoase.

În aceeași zi,  ora 06.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control DN 2, în comuna Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un localnic de 56 de ani, care transporta cherestea de esență rășinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta în plus, 0,90 m.c. cherestea față de cea din documente.

 

Tot în ziua de 20.10.2018, pe la ora 05.50, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama  a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviței, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 22 de ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, cele două avize de însoțire a materialului lemnos, prezentate de pasagerul din autoutilitară, un bărbat de 29 de ani din comuna Moldovița, reprezentant legal al unei societății comerciale, erau invalide la ora controlului, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

Ulterior la ora 06.05,  Ocolul Silvic C-lung Moldovenesc a comunicat faptul că, pentru cele două avize a fost emis cod online la ora 06.00.

În urma inventarierii materialului lemnos transportat, a rezultat un plus total de 4,78 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, față de cel din documente.

Societatea comercială din comuna Moldovița, reprezentată de bărbatul de 29 de ani, a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Conducătorii auto surprinși că transportau lemn mai mult decât reieșea din acte  au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 801 lei, 801 lei și în cazul firmei din Moldovița,  de 1591 lei a fost confiscat și predat în custodie ocoalelor silvice Râșca, respectiv Vama.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *