Conflicte în comunitățile de romi în care s-a cerut prin 112 intervenția Poliției

Lideri în ceea ce privește apelurile la 112 și ca urmare, a intervențiilor de urgență ale polițiștilor pentru calmarea spiritelor, sunt membrii comunității de romi din satul Mironu, comuna Valea Moldovei.

Nici polițiștii, nici mulți alții nu mai înțeleg pentru ce se iscă atât de des conflicte în cătunul de romi din Mironu, devenit acum exportator de conflicte și prin alte localități unde s-au cuibărit persoane din această comunitate, care de fiecare dată când intră în conflict, oriunde s-ar afla, își caută salvarea prin 112.

 

La 29.03.2021, orele 11:40, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 de către F.T. din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, despre faptul că  soția sa i-a furat bunurile.

A fost identificat apelantul  care a declarat faptul că în cursul zilei de 29.03.2021, în jurul orelor 07:00, în timp ce acesta era plecat la muncă, concubina sa, C.P., cu care se află momentan în conflict, i-a furat din casă mai multe bunuri fără valoare.

S-a luat legătura cu femeia acuzată, C.P., care a declarat că a plecat la mama sa care domiciliază în satul Mironu, și a luat din locuința comună pe care o are cu F.T.  hainele sale, ale copilului cât și mai multe lenjerii de pat. Aceasta a adăugat faptul că îi va înapoia bunurile.

 A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”.

Duminică după amiază, pe la  orele 13:49, lucrătorii Postului de Poliție Valea Moldovei au fost sesizați prin 112 de către o femeie, M. M. din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, despre faptul că a fost lovită și nu dorește ambulanță.

Femeia a fost găsită la casa  indicată având  urme de lovituri la mâna dreaptă. Ea a declarat că  la data de 29.03.2021, în jurul orelor 13:30, în timp ce a trecut prin dreptul locuinței unei anume Agripina M.  a fost lovită de către aceasta cu un par peste mână, din cauza  unui conflict  mai vechi.

A fost identificat și fiul Agripinei, Nicolae M., care ne-a declarat faptul că trăiește în concubinaj cu fiica femeii M.M. din Mironu, iar din cauza faptului că s-au certat, între părinții acestora s-a iscat un scandal.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea  infracțiunilor de ,,lovirea sau alte violențe”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *