Mopan Suceava
Evenimente

Congresul Internațional al Dascălilor din România și al Dascălilor de Etnie Română de peste Hotare, 24 – 28 iulie 2023, la Vicovu de Jos

Asociația ”Arboroasa” – Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Arboroasa” în colaborare cu casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava și Universitatea ”Ștefan cel Mare” organizează Congresul Internațional al Dascălilor din România și al Dascălilor de Etnie Română de peste Hotare este un eveniment profesional științific și cultural al breslei profesorale aliniat la tematica Anului cultural Ciprian Porumbescu, instituit de Senatul Românei pentru celebrarea a 170 de ani de la naşterea şi comemorarea a 140 de ani de la moartea compozitorului Ciprian Porumbescu, pentru a omagia spiritul, geniul și patriotismul celui pentru care țara, limba, tradițiile și muzica au fost mai presus de propria libertate și viață.

Sinteza activităților:

LUNI, 24 iulie 2023 – Vicovu de Jos, Putna. Sosirea invitaților și a dascălilor din țară și de pretutindeni Călătorie la Putna – Ierusalimul Neamului Românesc.

MARȚI, 25 iulie 2023 –  Regiunea Cernăuți, Ucraina. Excursie metodică de cooperare transfrontalieră în comunitatea educațională românească din nordul Bucovinei Simpozionul Internațional Dascăli bucovineni în slujba culturii și spiritualității române.

MIERCURI, 26 iulie 2023 – Vicovu de Jos. Congresul Internațional al Dascălilor din România și al Dascălilor de Etnie Română de peste Hotare Balul Dăscălimii Arborosene. Serată culturală declamativă dansantă.

JOI, 27 iulie 2023 – județul Suceava. Excursie documentară: Bisericile din nordul Moldovei, construite de la sfârșitul secolului al XV-lea până la sfârșitul secolului al XVI-lea, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Programul  in extenso al evenimentului, poate fi consultat aici:

https://arboroasa.org/2023/06/28/congresul-international-al-dascalilor-din-romania-si-al-dascalilor-de-etnie-romana-de-peste-hotare-arboroasa-actualizare/

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *