CONSILIERII PSD VOR MINIM 2 PARCĂRI LA FIECARE LOCUINȚĂ NOU CONSTRUITĂ. PRIMĂRIA SUCEAVA SE OPUNE, ARGUMENTÂND CĂ NU ESTE SPAȚIU SUFICIENT ÎN ORAȘ PENTRU UN ASTFEL DE PROIECT

Un proiect de hotărâre privind amenajarea a minim două locuri de parcare la fiecare locuință nou construită va fi supus aprobării deliberativului local Suceava, în ședința de joi, 30 august, a Consiliului Local municipal.

Proiectul, inițiat de consilierii locali PSD Mitică Bejinaru, Cristian Boberschi, Ioan Buciac, Doinița Cocriș, Florin Cristescu, Iulia Fuior, Vasile Mocanu și Andrei Păduraru, prevede că pentru construcțiile de locuințe colective necesarul locurilor de parcare pentru fiecare unitate locativă (apartament, garsonieră, etc.  necesarul locurilor de parcare care vor fi asigurate să fie de minim două la care se va adăuga un supliment de 20%. În expunerea de motive se arată că la redactarea acestui proiect de hotărâre s-a avut în vedere insuficiența locurilor de parcare în municipiul Suceava și dezvoltarea proiectelor imobiliare fără existența unor locuri de parcare suficiente, ceea ce afectează fluența îm circulație. Pe de altă parte, se are în vedere respectarea unei discipline  urbanistice și rutiere în municipiul reședință de județ.

În opinia specialiștilor din Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului, acest proiect privind amenajarea a minimum două locuri de parcare la fiecare locuință nou construită nu este oportun, deoarece nu poate fi aplicat la nivel local, dat fiind că cererea de apartamente noi în municipiul Suceava este mare, terenurile rămase disponibile au suprafețe mici, ceea ce ar conduce la imposibilitatea dezvoltării orașului și a satisfacerii acestei cerințe.  Raportul serviciului de urbanism a fost supervizat de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *