CONSTRUCȚIA NOULUI POD PESTE RÂUL SUCEAVA INTRATĂ ÎN DEZBATEREA ALEȘILOR LOCALI, ÎN ȘEDINȚA DE ASTĂZI A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că va supune aprobării Consiliului Local în ședința ordinară de mâine, 27 septembrie, indicatorii tehnico-economici pentru construcția noului pod peste râul Suceava, din zona Termica. El a arătat că noul pod va avea o lungime de 104,4 metri, cu lățime totală de 11,2 metri din care 7,8 metri partea carosabilă și câte 1,5 metri lățime a trotuarelor de o parte și de alta a părții carosabile, până la balustradă.
Ion Lungu a explicat că există posibilitatea tehnică de a lărgi podul, când se va impune, de la o bandă, la două benzi pe sens. Dacă indicatorii tehnico-economici vor fi votați, următorul pas va fi scoaterea la licitație în comun a lucrărilor de proiectare și execuție, termenul de finalizare a acestora, după adjudecare, fiind de 16 luni. Referitor la finanțarea investiției, primarul municipiului reședință de județ nu a scos din calcul bani guvernamentali care ar putea fi obținuți prin Programul Național de Investiții.
Drumul către noul pod a cărui construcție are ca scop degrevarea circulației rutiere de pe Calea Unirii, în zona comercială din lunca Sucevei, va porni dinspre oraș pe lângă sediul firmei General Construct, pentru aceasta prefigurându-se un alt sens giratoriu pe Calea Unirii iar dincolo de râu, șoseaua se va uni cu drumul național dintre Suceava și Botoșani, undeva în zona școlii generale din Plopeni – Salcea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *