Containerele pentru donații de haine, încălțăminte sau jucării sunt deschise în continuare în Suceava, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat că sunt în continuare deschise containerele pentru donații amplasate în mai multe locații din oraș.

”Aveți îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucării pe care nu le mai folosiți? O persoană nevoiașă s-ar putea bucura de acestea.”, a transmis într-o postare pe facebook viceprimarul Sucevei.  

El a arătat că cele 8 containere pentru donații au fost amplasate cu gândul la cei care au nevoie, oferindu-le un ajutor, dar și la cei care vor să dăruiască haine, încălțăminte sau jucării, ușurându-le procesul de donație.

Precum o bună parte dintre sucevenii care locuiesc în preajma acestor containere au observat, periodic acestea sunt luate cu asalt de persoane care nu mai au răbdare ca bunurile donate să fie distribuite într-un mod organizat.

Dar programul municipalității, lăudabil de altfel, și-a dovedit totuși eficiența:  

”Ne-am bucurat să observăm cum volumul donațiilor a crescut considerabil anul trecut. Dacă în 2020 acesta însuma 17.900 kg, în anul 2021 au fost colectate 54.200 kg, dintre care 49.630 kg au fost distribuite oamenilor nevoiași, iar restul de 4.570 kg au fost reciclate, neputând fi folosite”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

Precum se știe, sunt amplasate câte două containere la fiecare dintre cele 4 locații, unul fiind destinat adulților, iar celălalt copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-14 ani precum urmează:

Cartierul Burdujeni – zona Pieței Agroalimentare Burdujeni;

Cartierul Obcini – intersecția str. Stațiunii cu str. Slătioara;

Cartierul George Enescu – intersecția str. Zorilor cu b-dul George Enescu;

Centru – zona Pieței Centrale Agroalimentare.

Lucrurile donate ajung la cei nevoiași prin intermediul celor de la Fundatia Ana, cu care Primăria Municipiului Suceava continuă și în acest an colaborarea. Donațiile depozitate sunt ridicate periodic, sortate, spălate, dezinfectate, apoi distribuite cazurilor sociale.

#Suceava #DăruieșteResponsabil

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.