Contorizare nouă din bugetul Primăriei Suceava la buclele de măsurare pe rețeaua de agent termic, investiție de 600.000 lei

Primarul Ion Lungu a declarat că împreună cu Thermonet  și Bioenergy, se dorește reabilitarea, în măsura posibilităților, a unei părți cât mai mare din rețeaua termică a municipiului reședință de județ. De asemenea,  se are în vedere ca să se facă  întreruperi de câte o lună de zile în furnizarea apei calde în tot orașul aceste  întreruperi să se facă pe porțiuni. ”Problema cea mai importantă pe care o întâlnim la discuțiile cu asociațiile de proprietari este cea care privește contorizarea de pe buclele de măsură, care nu bate cu măsurătorile făcute la asociații, se înregistrează mai mult decât se consumă.  Primăria municipiului Suceava este dispusă să pună la dispoziție suma de 600.000 de lei, să se cumpere 300 de bucle complete de contorizare a energiei termice.  Vom achiziționa aceste contoare, le vom pune în așa fel încât să nu mai existe aceste veșnice dispute între asociațiile de proprietari și cei de la Bioenergy”, a spus primarul Sucevei.

O altă problemă ridicată azi într-o conferință de presă de către edilul municipiului reședință de județ este legată de încălzirea blocurilor ANL de lângă gara Burdujeni. ”Acum 14  – 15 ani, celor de acolo le-am pus o centrală pe gaz metan, pentru că punctul termic nu mai funcționa. A fost bună atunci, doar că la vremea respectivă nu se dădeau subvenții pentru cei care erau pe gaz metan. Au fost multe familii care au venit la Primărie să îi trecem la sistemul centralizat, să beneficieze de subvenții. I-am trecut la sistemul centralizat, acum reclamă că nu ajunge căldura în care de la punctul termic care a fost odată dezafectat și repus în funcțiune. Vom face în acest an investiții pentru a asigura căldură pentru cei care locuiesc în blocurile ANL din zona gării Burdujeni”, a mai spus Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *