Contrabandă de țigări cu tărăboanța, la Bilca. Au fost confiscate peste 4500 de pachete cu țigări

Contrabanda de țigări cu avionul, drona, barca, buștenii, motoscuterul sau mașina cu volan pe dreapta, nu mai constituie o surpriză pentru nimeni. Un bărbat din Bilca însă a dat ceață tuturor predecesorilor săi,  fiind surprins făcând contrabandă de țigări cu tărăboanța (roaba, pentru cei mai puțin familiarizați cu termenul), la granița cu Ucraina.

Poliția de frontieră a anunțat că în după amiaza zilei de 21 octombrie a.c., lucrătorii Serviciului Poliției de Frontieră  Suceava, au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza comunei Bilca, o persoană care se deplasa spre interiorul țării şi încerca să transporte cu ajutorul unei roabe improvizate, mai multe colete voluminoase.

S-a acționat pentru oprirea persoanei în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, localnic.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete care conțineau cantitatea de 4.546 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 53.188 lei.

Au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *