Contrabandist de țigări din Neamț, reținut după ce a fost prins cu 3.000 de pachete de țigări fără acte în mașină, de Poliția rutieră suceveană, la Dărmănești

Nu doar polițiștii de frontieră depistează actele de contrabandă din zona frontierei dintre Ucraina și România ci și polițiștii de la ISU Suceava, în cazul de față, cei de la Serviciul Rutier. Astfel, potrivit unui comunicat de presă,  la 22.09.2019, ora 07.10, o patrulă din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acţiona pe DN 2 pe raza localităţii Dărmănești, a oprit pentru control un autoturism Renault Megane, condus de un bărbat de 58 ani, din comuna Răucești, județul Neamț.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constat că în portbagajul autoturismului erau transportate țigări de proveniență extracomunitară, netimbrate, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

În urma inventarierii cantității de țigări transportate de șoferul din județul Neamț, a rezultat un număr  de 3.000 pachete, mărcile Kent și Ashima, cu o valoare de piață de circa 36.000 lei, astfel că s-a luat măsura reținerii și direcționării autoturismului, a conducătorului auto şi a cantităţii de țigarete la sediul IPJ  Suceava.

S-a dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantități de țigarete, precum și indisponibilizarea autoturismului marca Renault Megane în valoare de aproximativ 1.500 euro.

Cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul S.I.C.E., sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii pt. 24 de ore a șoferului din Neamț,  urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere procedurală.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *