Contrabandist din Botoșana prins în trafic de polițiști cu 1300 de pachete cu țigări în mașină. La domiciliul acestuia au mai fost găsite încă 1200 de pachete. Bărbatul a fost reținut

Marți dimineață, pe la ora 9.00, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier în zona centrală a localității, au oprit pentru control un autoturism marca VW Passat condus de L.G. de 51 ani, din comuna Botoșana.

La verificarea interiorului autoturismului a fost observat faptul că în acesta erau transportate țigări de proveniență extracomunitară.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției orașului Gura Humorului, unde s-a constatat faptul că în interiorul acestuia erau un număr de 1300 pachete de țigări de diferite mărci, având aplicate timbre emise de autorităţile ucrainene, bunuri care trebuiau plasate sub un regim vamal, existând indicii că acestea proveneau din săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Polițiștii au solicitat și obținut de la Judecătoria Gura Humorului, un mandat de percheziție domiciliară, întrucât au fost obținute date că la locuința lui L.G. ar fi depozitată o altă cantitate de țigarete de contrabandă. În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, la locuința suspectului, a mai fost descoperită cantitatea de 1188 pachete țigarete de proveniență extracomunitară, ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Față de L.G. s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la  Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Întreaga cantitate de țigarete precum și autoturismul folosit la transportul acestora au fost indisponibilizate în vederea dispunerii ulterioare a măsurilor asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *