CONTRABANDIST DIN STRAJA, SOMAT CU FOCURI DE ARMĂ DE ”SFÂNTA MARIA”, A ABANDONAT 19.000 DE PACHETE DE ȚIGĂRI ȘI S-A FĂCUT NEVĂZUT

Un contrabandist neinspirat a fost surprins de polițiști miercuri seară la Straja, în ziua  de 15 august în care se prăznuiește ”Adormirea Maicii Domnului”, zi de hram pentru mai multe localități din zonă. Era de așteptat ca în cursul zilei de ieri, polițiștii, jandarmii, alte forțe de ordine să manifeste vigilență sporită pe toate șoselele ce duc sau vin la Putna, Vicovul de Sus ori Bilca, unde s-au strâns la un loc, mari mulțimi de oameni.  Doar contrabandistul cu mașină înmatriculată în străinătate nu și-a dat seama la ce risc se expune.

Potrivit comunicatului IPJ Suceava, miercuri seară, în jurul orei 20.40, în timp ce acționa pe raza comunei Straja, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism de teren înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia, iar după somațiile legale, polițiștii au efectuat uz de armă în plan vertical.

Conducătorul auto nu s-a conformat și a fugit, fără a putea fi reținut.

În urma verificării interiorului autoturismului abandonat, polițiștii au identificat 18.860 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 188.600 lei.

Țigările au fost ridicate pentru cercetări, iar autoturismul de teren în valoare de circa 4.000 de euro, a fost indisponibilizat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea conducătorului auto implicat în comiterea faptei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *