Contrabandist prins în trafic de polițiștii de frontieră după o urmărire de la Soloneț la Humoreni. Pachetul cu 500 pachete cu țigări a fost aruncat într-un lan de păpușoi

Ieri, 7 septembrie  a.c.,  poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava au declanşat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, polițiștii de frontieră au depistat în trafic pe raza localităţii Soloneţ,  un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, a efectuat o manevră de eschivare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, s-a trecut la  urmărirea autoturismului, care a virat pe un drum agricol de pe raza localităţii Humoreni, şoferul a oprit şi a aruncat din portbagaj, într-un lan de porumb, un sac de culoare neagră ce conţinea ţigări de contrabandă. 

În urma acțiunii,  autoturismul a fost blocat, iar conducătorul auto reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În continuare  s-a procedat la inventarierea  ţigărilor din sacul aruncat din autoturism, rezultând cantitatea de 500 pachete țigări, de provenienţă  extracomunitară în valoare de  5.850 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, şoferul este cercetat  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul  folosit în activitatea infracţională  în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.