Contrabandist, urmărit de polițiști, dispărut în pădure după ce mașina burdușită cu peste 14.000 de pachete cu țigări s-a răsturnat în șanț, la Straja

Ieri, 30 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 17.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat un autoturism de teren fără număr de înmatriculare, care se deplasa de la frontiera de stat spre localitatea Straja – județul Suceava.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea autoturismului, efectuând semnalele regulamentare, însă conducătorul maşinii nu a oprit, a efectuat o manevră de întoarcere și a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în șanț.

În continuare, șoferul a ieșit din mașină și a fugit în pădurea din apropiere, totodată, în autoturismul răsturnat putându-se observa mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

S-au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei, iar autoturismul abandonat şi coletele descoperite au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 174.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *