Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/06/5815-1024x614.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1141

Contrabandist vicovean reținut de procurorii DIICOT din Mehedinți. În garajul său au fost găsite peste 26.000 de pachete de țigări

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus ieri, 4 iunie a.c. reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. M., din Vicovu de Sus pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi contrabandă.

În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2019, acesta, împreună cu inculpaţii J. L., L. V., precum şi cu alte persoane, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat în scopul săvârșirii unor infracțiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv ţigări nemarcate sau marcate necorespunzător.

La data de 03.06.2019, cu ocazia percheziţiilor domiciliare  efectuate în cauză, în garajul locuinţei inculpatului B. M. de pe raza  localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 26.658 pachete de ţigări nemarcate, (533.160 de ţigarete), provenite  din contrabandă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. 

Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *